vrijdag 28 januari 2011

Honing tuiles

  


Een lekker luchtig koekje om bij de thee op te eten of om bij een ijsje te eten (maar dat is voor morgen).
Makkelijk te maken, kost weinig tijd. Alleen het loshalen van de bakplaat vergt wat oefening.
Maar dat is relatief eenvoudig voor elkaar te krijgen.


Ingredienten:
- 30 gram boter, op kamertemperatuur;
- 35 gram poedersuiker;
- 60 gram honing;
- 40 gram bloem;
- snuf zout;
- 1 theelepel versgemalen kaneel.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Beboter een bakplaat en zet deze in de koelkast.
Meng de poedersuiker met de boter tot een glad geheel wordt. Voeg hieraan de honing toe en meng goed.
De bloem, zout en kaneel erdoor mengen en het geheel een kwartiertje in de koelkast.
Knip uit karton een rondje van ongeveer 5 cm. Breng een theelepel beslag op de plaat aan en smeer die uit met het pallet mes.
Een minuutje of 3 in de oven, totdat ze goudbruin zijn.
Kort laten afkoelen (een minuutje of zo) en met een spatel loshalen en op een rooster leggen. Werk snel want het hard vrij snel uit en dan zijn ze niet meer goed los te krijgen.

Knapperig lekker.



Geen opmerkingen: