donderdag 20 oktober 2011

Blokjes in ketjapsaus



De pepertjes zaten rood aan de plant (helaas daar geen foto van, want ik heb 3 hele enthousiaste tuinmannetjes die het elke dag een wedstrijd vinden om de rijpe groente en fruit als eerste naar binnen te brengen). De plant met de nog net niet rijpe pepers heb ik wel op de foto gezet. Vandaag dus een chinees gerecht: blokjes in ketjapsaus. De pan ging helemaal leeg, dus het gerecht was geslaagd. Dat lag natuurlijk aan dat zelf gekweekte pepertje.


Ingredienten:
- 500 gram hamlappen, in blokjes snijden;
- 2 eetlepels ketjap manis;
- 2 eetlepels ketjap medja;
- 2 teentjes knoflook;
- 1 pepertje, zaden eruit, in kleine stukjes gesneden;
- 1 stukje gemberwortel, geraspt (ong. 3 cm);
- 250 ml slagroom;
- 6 eetlepels geraspte kokos;
- 2 eetlepel limoensap.

Bereiding:
De hamlappen in de wok, in wat olie aanbakken, circa 3-5 minuten. Vervolgens het vlees uit de pan scheppen met een schuimspaan.
De knoflook, het pepertje en de gember in de pan aanfruiten, ook 3-5 minuten;
De hamlappen weer toevoegen en ook de ketjap manis, medja, de slagroom en de kokos erbij voegen.
In totaal 60 minuten laten sudderen.
De limoen er door mengen en meteen opdienen. Smakelijk.

Geen opmerkingen: