vrijdag 21 oktober 2011

Groentespiesen voor op de grill





Een lekker gerecht voor op de bbq of grillplaat. Geen restje meer terug te vinden en helaas niet na het grillen op de foto gezet. Maar de spies net voor hij op de grill is gelegd, zegt volgens mij genoeg. Het recept is  losjes gebaseerd op het recept uit het kookboek
van AH het barbecueboek.



























Je hebt nodig:
- 1 rode en groene paprika;
- 1 courgette;
- 1 aubergine
- zongedroogde tomaatjes 8 stuks (uit de olie)
- cherrytomaatjes, 8 stuks (uit onze tuin!!!);
- 4 verse laurierblaadjes;
- 8 champignons;
- 4 el olijfolie;
- 1 eetlepel rozemarijn, gehakt;
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn;
- 2 tenen knoflook, geperst.

Voor de marinade de olie, azijn, rozemarijn en knoflook door elkaar mengen.
Vervolgens de paprika’s in 8 gelijke stukken snijden, de courgette in 8 stukken schaven en de aubergine in 8 plakken snijden.
Alle groente en kruiden ten minste 1 uur in de marinade op smaak laten komen.
Aan een groentespies opeenvolgend de groente rijgen. Het ziet er het fraaist uit om dit in spiegelbeeld te doen en in het midden het laurierblaadje en het cherrytomaatje te rijgen.

Lekker eten gewenst...

Geen opmerkingen: