donderdag 20 oktober 2011

Lavendel cupcakes



Zoals eerder geblogd hadden wij met de communie van oudste lavendel cupcakes. En ze zagen er geweldig uit. En dat niet alleen ze smaakten ook heerlijk. Ze hoorden echt bij zo'n perfecte dag. Het recept is van Martha Stewart, een bekende Amerikaanse kok/tv presentatrice.

Ingredienten:


Cupcakes (24 stuks):
- 100 gram bloem;
- 1/2 theelepel bakpoeder;
- 1/2 theelepel zout;
- 120 gram ongezouten boter;
- 45 gram pure chocolade (70 %), fijngehakt;
- 335 gram suiker;
- 2 eieren (L);
- 1 theelepel vanille-extract.

Icing:
- 80 mL volle melk;
- 1/2 theelepel lavendel;
- 375 gram poedersuiker;
- eventueel violet voedingskleur.

Bereiding:


Cupcakes:
Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Vet 2 muffinvormen (12 stuks/per plaat) in. Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een kom.
Doe de chocolade en de boter in een kom en smelt ze au-bain-marie. Roer totdat het een glad geheel is. Laat het een beetje afkoelen. Doe de suiker erbij en meng met een mixer gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en mix totdat ze zijn opgenomen. Meng vervolgens het vanille-extract erdoor.
Pak een spatel en lepel het bloemmengsel voorzichtig door het beslag totdat het goed is opgenomen. Verdeel het beslag over de vormen en zet het gedurende 18 minuten in de oven. Los de cakes en laat ze afkoelen op een rekje. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de icing erop smeert (anders loopt het uit).

Icing:
Breng de melk en de lavendel aande kook in een klein steelpannetje. Zet het vuur uit en laat het 10 minuten trekken. Giet af door een zeef en verwijder de lavendel. Klop met een garde of mixer de poedersuiker erdoorheen totdat het een glad mengsel is. Zeef het opnieuw. Voeg, indien gewenst, voedingskleur toe.
Gebruik het meteen op de cupcakes. Smeer de bovenzijde in met de icing (helemaal bedekken). Versier met de suikerbloemen.

Geen opmerkingen: