vrijdag 21 oktober 2011

Peperkoekcake




Inmiddels is bij een groot aantal mensen in de buurt bekend dat er bij ons peperkoekcake tussen de middag te eten valt. En deze valt in de smaak.
Het recept wordt al veel gevraagd. Nu verwacht je natuurlijk dat dat een heel moeilijk recept is, maar niets is minder waar. Het kost vrijwel geen tijd. En doordat het volkorenmeel bevat in plaats van bloem ook nog vezelrijk.































Je hebt nodig:
- 1 ei;
- 1 eetlepel stroop;
- 220 mL lauw water;
- 1 eetlepel speculaaskruiden;
- 250 gram bruine suiker;
- 250 gram volkorenmeel;
- 8 gram bakpoeder.

Meng in een kom het ei, stroop, water, kruiden en de bruine suiker. Een minuutje mengen met de garde. Vervolgens het volkorenmeel en de bakpoeder toevoegen. Weer mengen en overgieten in een cakeblik. 70 minuten bij 160 °C in de oven en klaar is de peperkoekcake.
Houdt je niet van een krokante bovenlaat (maar vanwege de bovenlaag is hij bij ons juist zo in trek) dan kun je over het beslag een bakpapiertje leggen.

Geen opmerkingen: