zaterdag 22 oktober 2011

Pittige citrus salade




Deze winterse salade brengt een zomers tintje aan deze grauwe dagen.
Lekker fris en veel vitamines.






























Ingrediƫnten:
- Gemengde sla;
- 1 sinaasappel;
- 2 theelepels grove mosterd;
- 5 eetlepels olijfolie;
- zout en peper;
- 55 gram danish blue;
- 50 gram walnoten in stukjes;
- 1 theelepel olijfolie;
- 1/2 theelepel suiker;
- 1/4 theelepel chilipeper;
- 1/4 theelepel zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de walnoten, met de suiker, chilipeper, zout en 1 theelepel olijfolie. Spreidt ze uit op een bakplaat en laat ze ongeveer 10 minuten in de oven knapperig worden.

Pel de sinaasappel en snijdt boven een schaal partjes met een scherp mes eruit. Vang het sap op in de schaal.
Meng dit sap met de mosterd, de 5 eetlepels olijfolie en wat zout en peper.
Doe de sla in een kom, brokkel de Danish Blue erover en de sinaasappelpartjes. Giet de dressing over de sla en hussel alles goed om.
Meteen opdienen om het alles er zo fris mogelijk uit te laten zien.

Smullen!

Geen opmerkingen: