zaterdag 22 oktober 2011

Stoofpeertjes




Stoofpeertjes, heerlijk als nagerecht. Als het buiten wat kouder is, lekker warm. En er zaten stoofpeertjes in mijn pakket. Dat werd dus een feestje.
Lekker een paar uur sudderen op een gaspitje en vervolgens heerlijk gegeten.
Hierbij het recept, eet smakelijk.






























Ingrediƫnten:
500 gram stoofperen;
300 mL rode wijn;
50 mL port;
2 kruidnageltjes;
1 kaneelstokje
200 gram poedersuiker

Bereiding:
Breng in een steelpan de suiker met de wijn en de port aan de kook. Schil onderussen de stoofperen. Snij de onderkant eraf (zodat ze goed blijven staan), maar laat het steeltje zitten.
Zet ze rechtop in een pan die een klein beetje groter is (qua omvang) als het aantal peertjes dat je hebt. Schenk de vloeistof erbij, en zorg dat de steeltjes net boven het vloeistofniveau uitkomt.
Laat dit 2 a 3 uur sudderen, zonder deksel. De vloeistof zal langzaam inkoken.
Haal de peertjes uit het stoofvocht, leg ze op je serveerschaal. Laat de vloeistof in de pan langzaam inkoken tot een siroop. Giet deze over de peertjes (of serveer er apart bij).

Smullen!

Geen opmerkingen: