vrijdag 28 juni 2013

Chocolade Courgette cake

Gisteravond was de tweede editie van De Berghse ladies night. Een druk bezochte beurs voor vrouwen in Berghem. 4Pure was daar ook aanwezig met een hele bijzondere proeverij: Chocolade courgette cake. En aan de vele positieve reacties een schot in de roos.
Zoals beloofd blog ik bij dezen het recept en wens ik jullie veel bakplezier toe!

Ingrediƫnten:

- 250 gram bloem;
- 400 gram suiker;
- 40 gram cacao;
- 2 theelepels zuiveringszout;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 1/2 theelepel zout;
- 1 theelepel kaneel;
- 4 eieren;
- 240 mL zonnebloemolie;
- 1 courgette, geraspt;
- 160 gram chocolade, in stukjes.

 Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden voor. Vet en bloem een cakeblik in.
Meng in een schaal de bloem, suiker, cacao, zuiveringszout, bakpoeder, zout en kaneel. Voeg de eieren en de olie toe en meng goed door. Vouw de chocola en de courgette erdoor heen. Giet in het cakeblik. Bak gedurende 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de cakepen er schoon uitkomt. Serveer met een bolletje ijs en wat slagroom.



Geen opmerkingen: