donderdag 18 juli 2013

Tuinbonen salade

Wat een heerlijk weer vandaag. De zon schijnt en eigenlijk heb ik dan veel zin in een salade. Vandaag lekker in de pluktuin gewerkt en er waren voldoende tuinbonen en nog wat sla. Daar kun je echt een hele lekkere salade van maken met wat uitgebakken bacon erbij en onze eigen Oss honing.
Wil je liever een vegetarische variant dan kun je de bacon ook vervangen door reepjes zongedroogde tomaten.

Ingrediënten
- Tuinbonen, ongeveer twee handen vol;
- Diverse slasoorten, ongeveer twee handen vol;
- 150 gram bacon;
- 1 theelepel grove mosterd;
- 2 eetlepels olijfolie, extra vierge;
- 2 theelepels witte balsamico azijn;
- 2 theelepels honing.

Bereiding
Breng een pan water met een theelepel zout aan de kook en laat de tuinbonen hierin 3 minuten koken. Laat uitlekken in een vergiet en spoel goed af met koud water. Haal van de grote tuinbonen het velletje eraf. Meng de tuinbonen met de sla goed door. Bak de bacon in een pan uit tot deze lichtbruin zijn en laat uitlekken op een keukenpapier. Breek in kleine stukken en doe deze bij de sla/tuinbonen.
In een tweede kom meng je de mosterd, olijfolie, azijn en honing. Proef en voeg naar smaak nog wat azijn of honing toe. Klop alles goed door en verdeel over de salade.
Heerlijk met een krokant gebakken stokbroodje of bruchetta.



2 opmerkingen:

Ellen zei

Klinkt heerlijk!

4pure zei

Dank je Ellen. Het is ook erg lekker!