woensdag 4 september 2013

Tuesdays with Dorie: Fougasse

Twee dinsdagen in de maand bakken we, met een groot aantal enthousiastelingen uit het boek: Baking with Julia van Dorie Greenspan. Deze keer konden we kiezen uit twee recepten: Sweet berry fougasse en bosbessen muffins. Beiden geen echt moeilijke recepten en dus dacht ik laten we ze allebei doen. De muffins ga ik morgen bloggen. Vandaag starten we met de fougasse. Deze fougasse heeft een ciabatta ondergrond.Deze bereid je natuurlijk zelf. Daarop verdeel je het fruit en een zoete crumble. Dit bak je in de oven zodat het fruit lekker zacht word en de crumble krokant. Het recept van Dorie beschreef het gebruik van bessen, maar gaf als tip aan dat dit ook heerlijk is met pruimen. Nu is het hier pruimentijd (en helaas geen bessentijd meer), dus ben ik voor die optie gegaan. Op de ciabatta ondergrond zijn dus pruimen verdeelt en daarover een dikke laag crumble. En het resultaat: mwaoh. De ciabatta was heerlijk krokant, maar kostte erg veel tijd aan voorbereiding. De pruimen smaakten lichtzuur en de crumble zoet. Maar de combinatie van deze drie was geen topper, met name de ciabatta met de topping was geen topcombinatie. Dit recept ga ik in ieder geval niet vaker herhalen. Een positief puntje van het recept was dat het er heerlijk uit zag. Dat was dan weer mooi meegenomen. Morgen de blauwe bessen muffins en dan lees je wat de smaakpapillen daarvan vonden!
4pure: Tuesdays with Dorie: Fougasse

Geen opmerkingen: