zaterdag 5 oktober 2013

Kippensoep met kokosmelk

Na een kookworkshop liggen er wel eens wat restjes in de koelkast. En het zou zonde zijn om die weg te gooien! Vandaag lag er nog wat kip en een paar velletjes bladerdeeg. Dat heb ik omgetoverd tot een lekker pittig kippensoepje op basis van kokosmelk. En de bladerdeeg zijn heerlijke bladerdeegstengels met kaas geworden. En zo was onze lunch op basis van restjes, maar toch heel erg lekker.

Met kurkuma en gember, wat het geheel een Oosters tintje geeft, maar ook kruiden zijn die erg goed voor je zijn.
Wil je weten hoe je het maakt:

Ingrediënten
- 2 pakjes of blikjes kokosmelk;
- 450 mL water;
- 2 cm verse gember;
- 4 eetlepels vissaus;
- sap van 1 citroen;
- 1/4 theelepel chilipoeder;
- 1/2 theelepel kurkuma;
- restjes kip gesneden in blokjes van 1 x 1 cm.

Bereiding
Giet de kokosmelk en water in een pan en breng aan de kook. Hak ondertussen de gember zeer fijn. Wanneer de kokosmelk kookt voeg je alle andere ingrediënten toe en laat je het geheel nog 15 minuten doorkoken. Serveer meteen en garneer eventueel met fijngesneden lente-ui (en misschien wel een lekker kaasstengeltje),

4Pure: kippensoep met kokosmelk



Geen opmerkingen: