woensdag 20 november 2013

4pure4lunch: Tosti met pesto, kaas, pijnboompitten en ham

Zoals jullie gewend zijn een wekelijks lunch gerecht. Deze maal wederom een tosti, maar niet zomaar een gewone tosti met ham en kaas, maar een tosti met mediterraanse invloeden.

Ingrediënten (voor 1 tosti):
  •  2 sneden brood;
  • 1 handvol basilicum;
  • 50 gram Parmezaanse kaas of oude kaas;
  • 3 eetlepels pijnboompitten;
  • 1 teentje knoflook;
  • 50-100 mL olijfolie;
  • 3 plakken Belegen kaas;
  • 1 plak ham (of 2 kleinere plakjes).
Materialen:
  • Tosti-apparaat;
  • Keukenmachine met mes.
Bereiding:
Rooster 1 eetlepel pijnboompitten op laag vuur in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren en nootachtig gaan ruiken. Zet het vuur uit en doe de pijnboompitten in een schaaltje. Bak vervolgens in de koekenpan de ham tot deze mooi bruin is.
In de kom van de keukenmachine doe je de basilicum, oude kaas (in 4 stukken), 2 eetlepels pijnboompitten en 1 teentje knoflook. Zet de keukenmachine aan en zorg dat alles goed klein en gemengd is. Voeg dan telkens 1 eetlepel olijfolie toe, meng en kijk of de pesto voldoende dikte heeft. Op dat moment schep je de pesto in een bakje.
Pak een snee brood en besmeer die met de pesto. Beleg de boterham achtereenvolgens met kaas en ham en strooi er de geroosterde pijnboompitjes over. Leg de tweede snee erop en halveer. Bak in het tosti apparaat.

Tips en Tricks:
  • De ingrediënten zijn ook erg lekker op een afbakbroodje of afbakstokbroodje. Snij het broodje doormidden en smeer vervolgens de pesto erop. Dan de kaas, ham en bestrooien met pijnboompitten. Leg die 2 minuten onder de grill van de oven of zo lang nodig is tot de kaas is gesmolten;
  • Deze pesto is ook heerlijk te gebruiken door de spaghetti of als smaakmaker van aardappelpuree.
4pure4lunch: tosti met pesto, kaas, pijnboompitten en ham.
















Topblogs

Geen opmerkingen: