zaterdag 16 november 2013

Bananenbrood


Overkomt je dat ook wel eens? Soms krijg je de bananen niet aangesleept en de week erop blijven ze liggen. Eén manier om ze op te krijgen is ze te verwerken in bananenijs. En dat vinden ze hier lekker in de winter en zomer. Maar wat ik ook vaak tegenkom is bananenbrood. Dat wil ik natuurlijk ook een keer uitproberen. En het resultaat: Hou je van bananen, dan hou je van bananenbrood: een cake die rijkelijk naar bananen smaakt!

Ingrediënten:
  • 3 tot 4 rijpe bananen, geprakt;
  • 80 mL gesmolten boter;
  • 150 gram suiker;
  • 1 geklopt ei;
  • 1 theelepel vanille-extract;
  • 1 theelepel zuiveringszout;
  • snufje zout;
  • 210 gram bloem.

Materialen:
  • Cakeblik.
Bereiding:
Verwarm de oven voor naar 175 graden Celsius. Beboter een cakeblik. Meng met een spatel de eieren door de geprakte bananen. Voeg de suiker,  de gesmolten boter en vanille-extract toe. Vervolgens strooi er het zuiveringszout en het zout over en meng goed door. Als laatste voeg je de bloem toe en spatel je die er door. Schenk het beslag in het cakeblik en bak 1 uur. Laat 5 minuten afkoelen. Haal de cake uit het blik en serveer.

Tips en Trucks:
  • Het is niet nodig om te mixen met een mixer. Doorroeren met een spatel is voldoende;
  • Zuiveringszout kun je kopen bij de drogist. Het is ook wel bekend als natriumbicarbonaat. Zuiveringszout zorgt voor het rijzen in dit recept.
4Pure: bananenbrood
















Topblogs

Geen opmerkingen: