donderdag 21 november 2013

Eenvoudig te bereiden Chocolade mousse



Deze chocolade mousse is eenvoudig te bereiden en snel klaar!

Ingrediënten (4 personen):

  • 150 ml melk;
  • 2 eidooiers;
  • 30 gram suiker;
  • 180 gram chocolade (70 % cacao), fijngehakt;
  • 375 mL slagroom.
Materialen:
  • Fijne zeef
Bereiding:

Breng de melk aan de kook in een kleine steelpan. Klop de eidooiers los met de suiker, tot ze lichtgeel van kleur zijn. Giet hier al roerende druppelsgewijs de hete melk bij. Giet dit mengsel terug in de pan en zet op het vuur. Blijf roeren totdat het mengsel gaat binden. Dit kan je controleren door met een houten lepel te roeren. Trek met je vinger een streep door de custard op de lepel. Blijft de streep te zien en vloeit hij niet dicht, dan is de custard klaar. Zeef door een fijne zeef. Roer de chocolade door de custard, laat even staan zodat de chocolade kan smelten en roer dan nogmaals goed door, zodat je een chocolade crème krijgt. Laat deze crème 10 minuten afkoelen.
Klop de slagroom luchtig, yoghurtdikte, en spatel die voorzichtig door de chocolade. Schep de mousse in de serveerkommetjes of glaasjes. Zet de mousse tenminste 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Tips en Tricks:
  • Mocht de chocola nog niet helemaal opgenomen zijn en het mengsel te veel zijn afgekoeld, verwarm het dan kort, op heel laag vuur, terwijl je blijft roeren;
  • Versier de chocolademousse met mokkaboontjes of chocolade rasp. Chocolade rasp krijg je door  met een scherp mes langs de chocolade te schaven.
4Pure: Chocolade mousse




























Topblogs

Geen opmerkingen: