woensdag 27 november 2013

Foodblogswap November: kit kat smarties taart

Ik kreeg voor November een recept van het blog van Marina's Bakery toegewezen. Een blog volledig gewijd aan bakken. Met echt superlekkere recepten. Waarvan er velen lekker uitzagen. Maar 1 trok meteen mijn aandacht. Een berichtje dat zojuist was gepubliceerd vanwege haar verjaardag. En laat het nu net vier dagen later mijn verjaardag zijn. Zoveel toeval, dat moest een teken zijn.
Ik liet de foto aan mijn kinderen zien en de conclusie was duidelijk. Deze taart moest het gaan worden: de Kit kat M&M taart. Ik heb de M&M's vervangen door smarties (daar zitten geen kunstmatige kleurstoffen in) en verder de taart gemaakt en aan de kinderen op het feestje gepresenteerd.
Conclusie: lekker en zeer machtig (een klein stukje van de taart is echt voldoende).
Het recept komt overigens uit de Allerhande:

Ingrediënten :


  • 180 gram chocolade, minimaal 72 % cacao
  • 100 ml volle melk
  • 200 gram boter, kamertemperatuur
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren, large
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 400 gram chocolademousse, 2 bekers
  • 1 1/2 zak kitkat mini's, 375 gram
  • 1 zak smarties
Materialen :

  •  Springvorm, 18 cm.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtoven. Bekleed de bodem van de 18 cm springvorm met bakpapier en vet de  randen in met gesmolten boter of bakspray. Verwarm de chocolade en de melk au bain marie. Laat het chocolade mengsel gedeeltelijk afkoelen. Klop de boter met de suiker licht en romig. Voeg een voor een de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is. Meng het chocolade mengsel door het beslag heen. Spatel voorzichtig het gezeefde zelfrijzend bakmeel door het beslag heen. Schep/schenk het beslag in de voorbereidde springvorm. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor 45 - 55 minuten. Controleer of de taart gaar is door een saté prikker in het midden van de  taart te prikken, komt deze er schoon uit dan is de taart gaar. Laat de taart afkoelen in de springvorm. Verwijder de springvorm. Snijdt de taart horizontaal door. Bestrijk de onderste helft van de taart met 200 gram chocolade mousse en leg de andere helft er voorzichtig bovenop. Smeer de bovenkant en de zijkant van de taart af met de rest van de
chocolademousse. Plaats de kit kats rechtop rondom de taart. Bestrooi de bovenkant van de taart met de smarties.

Tips en tricks:

  • Deze taart is helemaal af wanneer je er een strik om bindt;
  • Heb je geen springvorm maar een vaste vorm van 18 cm, bekleedt hem dan voor je het beslag erin doet met bakpapier. De taart lost dan makkelijk.
Kit kat smarties taart
TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: