zaterdag 23 november 2013

Kaasstengels


Heerlijk voor de zaterdagavond om te knabbelen voor de TV. Hier waren ze in ieder geval allemaal op!

Ingrediënten:
  • 250 gram bloem;
  • 8 gram bakpoeder;
  • 1/2 theelepel zout;
  • 4 eidooiers;
  • 2 eetlepels zure room;
  • peper;
  • 200 gram boter, koud in blokjes van 1 x 1 cm;
  • 1 eetlepel melk;
  • 75 gram oude kaas, fijngeraspt.
Materialen:
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Plastic folie
  • Keukenmachine met mes.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. In de bak van de blender schep je de bloem, bakpoeder en zout. Laat een keer pulseren. Voeg de boterblokjes toe en pulseer tot alles is gemengd en de boter maximaal de grootte van erwtjes heeft. Voeg vervolgens 3 eidooiers en 2 eetlepels zure room toe en pulseer tot je een deeg hebt. Vouw dit deeg in plastic folie en laat een half uur koelen in de koelkast. Meng 1 eetlepel melk met 1 eigeel.
Leg bakpapier op de bakplaat. Vorm van het deeg rolletjes van ongeveer 8 mm doorsnede. Leg de  rolletjes op je werkblad en besmeer met het melk/eigeel mengsel. Bestrooi met oude kaas en leg op de bakplaat. Herhaal dit voor de rest van het deeg. Bak de stengels in het midden van de oven gedurende 12 minuten, goudbruin.

Tips en Tricks:
  • Dit kan ook prima gemaakt worden met belegen kaas;
  • Heb je weinig tijd, dan kun je ook bladerdeeg gebruiken in plaats van zelf deeg te maken. Je rolt het bladerdeeg niet tot rolletjes, maar snijdt de plakjes in smalle reepjes.
4Pure: Kaasstengels























Topblogs

Geen opmerkingen: