vrijdag 22 november 2013

Karamel praline bonbons

Mijn vader was jarig en hij is erg dol op zoete lekkernijen. Speciaal voor hem deze karamel praline bonbons gemaakt. Ze waren echt heerlijk. Pa Gefeliciteerd!

Ingrediënten:

  • 75 gram boter;
  • 350 gram suiker;
  • 150 mL slagroom;
  • 50 gram hazelnoten.
Materialen:
  • Bakplaat;
  • Vierkant bakblik 15 x 15 cm;
  • Keukenmachine met mes;
  • Bakpapier.
Bereiding:

Kook 100 gram suiker met 2 eetlepels water in een kleine kookpan totdat de suiker karameliseert. Wanneer de suikerstroop amberkleurig is roer je de hazelnoten erdoor. Breng weer aan de kook en giet op een bakplaat dat bedekt is met een bakpapier. Na ongeveer 15 minuten is het afgekoeld en kun je het verkruimelen door het in de keukenmachine te malen. 

Leg in een bakvorm van ongeveer 15x15 cm bakpapier. Strooi in die vorm de praline en verdeel over de vorm.
Snijdt de boter in blokjes en doe in een pan. Voeg de suiker en slagroom toe en breng langzaam aan de kook. Wanneer het mengsel aan de kook is draai je het vuur laag en  sudder je tussen de 10-15 minuten tot de karamel amberkleurig is. Over de praline in de vorm giet je de karamel. Strijk het toffeemengsel glad met de bolle kant van de lepel en laat 30 minuten afkoelen. Stort de toffee op een snijplank en haal aan de onderzijde het papier eraf. Snijdt met een mes de toffee in vierkantjes.

Tips en Tricks:
  • Wanneer je een suikerthermometer gebruikt, verwarm je tot 130 graden Celsius;
  • Let op met spatten, het toffeemengsel wordt erg heet. Giet altijd van je af.
4Pure: Karamel praline bonbons



























Topblogs

Geen opmerkingen: