zaterdag 9 november 2013

Muffins met parelsuiker



Een van de gerechten die altijd in de smaak vallen zijn muffins. Nu had ik nog een doosje parelsuiker in de kelder staan. Ik zag namelijk altijd peperkoek met parelsuiker in de winkel en dacht dat dat een leuke aanvulling zou zijn op de peperkoekcake die hier in huis en ver daarbuiten zeer bekend is (http://www.4pure.nl/peperkoekcake Eindresultaat: alle parelsuiker lag op de bodem in plaats van bovenop toen de cake klaar was. Ik heb nog wat meer experimenten gedaan met later toevoegen etcetera, maar krijg het maar niet onder de knie. Maar ik had wel een aantal bakjes parelsuiker staan en daar ben ik mee aan het experimenteren gegaan. Het eind resultaat: zeer smakelijke muffins. Hierbij het recept:

Ingrediënten (voor 7 muffins):

  • 2 grote eieren;
  • 100 gram boter;
  • 100 gram suiker;
  • 100 gram bloem;
  • 3 eetlepels parelsuiker.
Materialen:
  • Muffinvorm;
  • Papieren muffinvormpjes;
  • Pannetje voor boter.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, laat niet verkleuren. Zet het vuur uit. Klop in een kommetje de eieren los met een vork.  Doe de suiker en bloem in een tweede kom en meng goed met een vork. Giet bij de tweede kom de eieren en meng met de vork goed door. Schenk er vervolgens de boter bij en meng nogmaals goed tot alle ingrediënten nat zijn. Strooi de parelsuiker op het beslag en meng er vlug doorheen. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Laat 25 minuten bakken bij 170 graden Celsius, tot de muffins goudbruin zijn.

Tips:
  • Heb je geen parelsuiker dan kun je dat vervangen door kandijsuiker.
4Pure: parelsuiker muffins

Geen opmerkingen: