woensdag 13 november 2013

Oosterse kippensoep






Met dit kille weer is een lekker pittig soepje voor de lunch heerlijk. Vandaag dus een Oosters kippensoepje. En ben je verkouden of heb je het koud, dan zal deze soep je weer verwarmen.

Wat heb je daarvoor nodig?

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesnipperd;
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt;
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd;
  • 2 eetlepels olie;
  • 1 theelepel laos;
  • 1 theelepel kurkuma;
  • 1 theelepel gemberpoeder;
  • 1 theelepel koriander;
  • 1 theelepel komijn;
  • 2 theelepels bruine suiker;
  • 3 eetlepels ketjap manis;
  • 2 theelepels tamarinde;
  • 2 theelepels sambal
  • 200 gram taugé;
  • 150 gram gekookte witte rijst;
  • 1 liter kippenbouillon, zelfgemaakt. Ik post het recept later deze week;
  • 5 stengels bleekselderij;
  • 4 hardgekookte eieren;
  • 250 gram kipfilet, in blokjes.
Materialen:
  • Soeppan.
Bereiding:
Verwarm de soeppan op het vuur en doe de olie erin. Fruit 3 minuten de ui, knoflook, sjalotten, laos, kurkuma, gemberpoeder, koriander, komijn, bruine suiker, ketjap, sambal en tamarinde. Voeg de kipfilet en de zelfgemaakte bouillon toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen, proef en breng op smaak met zout indien nodig.
Spoel de taugé met kokend water af. Leg in de soepkom een ei, 50 gram taugé en 40 gram rijst. Schenk de soep op deze ingrediënten en serveer direct.

Tips:
  • Als je geen eigengemaakte kippenbouillon hebt, kun je dat vervangen door 1 liter water en 2 bouillonblokjes;
  • Lekker serveren met kroepoek, gebakken uitjes en bosuitjes.
4Pure: Oosterse kippensoep


Geen opmerkingen: