zaterdag 30 november 2013

Pompoensoep met een pittige salsa



Deze keer een heerlijk verwarmend recept: pompoensoep met pittige salsa. Lekker voor koude dagen!

Ingrediënten:

  • olijfolie;
  • 2 takjes tijm;
  • 1 pompoen;
  • 1 liter kippenbouillon (voor recept: homemade kippenbouillon);
  • 2 uien, gesnipperd;
  • 2 bollen knoflook;
  • 4 takjes oregano, vers;
  • zout en peper naar smaak;
  • 2 tomaten;
  • 1 peper;
  • 3 eetlepels olijfolie, extra virgine;
  • 1 eetlepel balsamico crème.
Materialen:
  • Soeppan;
  • Aluminiumfolie;
  • Blender;
  • Staafmixer;
  • Bakplaat.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. In een stuk aluminiumfolie leg je de knoflook en tijm. Besprenkel met olijfolie en vouw tot een pakketje. Leg op een bakplaat. Leg er 2 tomaten en het pepertje bij. Besmeer de pompoen met olijfolie en leg die ook op de bakplaat. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven. Verwijder de tomaat en peper van de bakplaat en zet de bakplaat nog 20 minuten in de oven. Haal het velletje van de tomaat en stop de tomaten samen met de peper en 1 eetlepel balsamico crème in de blender. Doe over in een kommetje. Haal de bakplaat uit de oven en laat licht afkoelen.
Schenk 2 eetlepels olijfolie in de pan en doe de uien erbij. Laat 10 minuten stoven, zodat de uien glazig worden, maar niet bruin. Knijp de gegaarde knoflook uit de schil in de pan en roerbak 1 minuut. Schep de zaden uit de pompoen. Schep vervolgens het vruchtvlees met een lepel uit de pompoen en doe in de pan. Voeg de kippenbouillon toe en laat aan de kook komen. Sudder 10 minuten. Met de staafmixer pureer je de soep. Verwarm de soep wederom en breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in een soepkom, samen met de salsa en wat verse oregano. Druppel er wat olijfolie, extra vierge over.

Tips en tricks:
  • Deze salsa is ook lekker met paprika. Rooster dan ook een paprika mee met de tomaten en peper;
  • Om de soep nog fijner te krijgen, kun je hem ook nog door een zeef drukken.
4Pure: pompoensoep met pittige salsa

TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: