dinsdag 19 november 2013

Stroopwafel cheesecake

Een heerlijke taart met een echt Nederlands product: stroopwafels. Wederom geserveerd op mijn verjaardag en het was een echt succes! Natuurlijk onthoud ik jullie het recept niet. Bij dezen:

Ingrediënten:

  • 1 pak koffiekoeken;
  • 1 pak ministroopwafels;
  • 4 eieren (L);
  • 100 gram boter, gesmolten;
  • 500 gram mascarpone;
  • 3 theelepel vanille-extract;
  • 250 gram ricotta;
  • 150 gram suiker;
  • 10 gram maïsmeel.
Materialen:
  • Springvorm;
  • Keukenmachine met mes;
  • Bakpapier;
  • Mixer.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet het rek op de onderste richel van de oven. Vet de springvorm in met een beetje boter. Knip het bakpapier net zo groot als de onderzijde van de springvorm. Leg het bakpapier in de springvorm. Maal de koffiekoeken fijn en meng deze met de gesmolten boter. Druk het koekjesmengsel aan op het bakpapier met de bolle kant van een lepel. Mix in een kom de suiker en eieren tot een luchtig geheel. Voeg de ricotta, mascarpone, vanille en maïsmeel toe en mix tot het een egale massa is. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en bak 40 minuten in de oven. Laat de cheesecake tot kamertemperatuur afkoelen en plaats hem daarna minimaal 3 uur in de koelkast. 
Maal de helft van het zakje stroopwafels grof en strooi ze over de bovenkant van de taart. Druk voor een mooi effect ook wat (delen van) stroopwafels in de cheesecake.

Tips en Tricks:
  • Heb je geen keukenmachine met mes, dan kun je de koekkruimels in een plastic zak doen. Bindt deze dicht en sla met een deegroller de kruimels klein;
  • Het maïsmeel in het recept kun je vervangen door maïzena (dit is beter verkrijgbaar);
  • Wanneer je oven onder- en bovenwarmte heeft, maak daar gebruik van! Dit zorgt ervoor dat de cheesecake ook van binnen gaart. Bij een hete lucht oven heb je de kans dat de buitenzijde klaar is, maar de binnenzijde te nat blijft.
4Pure: Stroopwafeltaart


















Topblogs

Geen opmerkingen: