zaterdag 14 december 2013

Kerstmis: warme witte chocolade melk

Winter en kersttijd, dat vraagt om een speciaal drankje. Vandaag: warme witte chocolademelk met slagroom.

Ingrediënten (per kopje):

  • 200 mL melk;
  • 1 theelepel vanille-extract;
  • 35 gram witte chocolade;
  • Garnering: slagroom (ongeveer 50 mL met 2 theelepels suiker per kopje);
  • Garnering: cacao.
Materialen:
  • Mixer.
Bereiding:
Breek of snijdt de chocolade in stukjes. Klop de slagroom met suiker stijf. Verwarm de melk met het vanille-extract, tot je stoom boven het pannetje ziet. Doe de chocolade in een kopje en voeg de hete melk toe. Roer goed. Garneer met een toef slagroom en strooi er wat cacao over.

Tips en trucks:
  • Wil je liever een andere soort chocolade, dan gebruik je daar ook 35 gram van. Het vanille-extract hoef je dan niet toe te voegen.
4Pure: warme witte chocolade melk

TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: