donderdag 5 december 2013

Koteletjes met gestoofde appels en rode kool

Een lekker recept met stormachtig weer! Lekker kruidige rode kool met koteletjes en een gestoofd appeltje. Heerlijk met wat aardappelpuree!

Ingrediënten (4 personen):

Rode kool

  • 100 gram suiker;
  •  90 gram boter
  • 1 1/4 theelepel zout;
  • 2 zure appels;
  • 1 ui, groot in achten gesneden;
  • 750 gram rode kool, fijngesneden;
  • 120 mL appelciderazijn;
  • 180 mL water.


Koteletje met appel

  • 4 koteletjes;
  • 4 eetlepels mosterd;
  • 2 appels;
  • 40 gram boter;
  • 2 eetlepels olie en 2 eetlepels boter;
  • zout en peper.
Materialen:

  • Bakplaat.
Bereiding:


Gestoofde rode kool
Smelt de boter in een grote pan op gemiddeld vuur. Voeg suiker en zout toe en roer goed door zodat alles oplost. Voeg de appels en de ui toe en meng die goed door het botermengsel, zodat alle zijden bedekt zijn. Verspreidt dan de appel en ui over de bodem van de pan, als het kan in een enkele laag. Laat alles 10 minuten sudderen. Schenk het water en de appelciderazijn in de pan en breng alles aan de kook. Laat 45 minuten sudderen, waarbij je de deksel half op de pan legt. Kijk na 30 minuten in de pan. Is het nog erg vochtig, dan mag de deksel er helemaal af. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. De rode kool kan nu direct geserveerd worden.

Koteletje met appel
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijdt de appel doormidden en leg op een bakplaat. Verdeel een klontje boter over de appel en bestrooi met zout. Zet 45 minuten in de oven.
Neem het vlees en wrijf elk koteletje in met 1 eetlepel mosterd. Verhit een pan en giet daar de olie en de 2 eetlepels boter erin. Wanneer het schuim is weggetrokken leg je de ingesmeerde koteletjes in de pan. Bak aan elke kant ongeveer 8 minuten, tot ze mooi bruin van kleur zijn. 

Tips en tricks:
  • Vindt je de rode kool te grof, pureer hem dan na het op smaak brengen met een staafmixer;
  • Ook lekker is om wat spekreepjes uit te bakken en door de rode kool te mengen.
4pure: koteletjes met gestoofde appels en rode kool

TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: